Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε ιδέες και ευρύτερες εκπαιδευτικές πληροφορίες για την προσχολική εκπαίδευση.
Καλώς ήλθατε!

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Συνταγές για εύκολα γλυκά ψυγείου!

"Τα γλυκά ψυγείου αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία επιδορπίων για το καλοκαίρι, η οποία καθιερώθηκε από μαμάδες προηγούμενων γενιών που πειραματίστηκαν με επιτυχία! Αποτελούν εξαιρετική λύση αυτή την εποχή, είτε είστε στο εξοχικό είτε στο σπίτι και θέλετε ένα γρήγορο, δροσερό κέρασμα που δεν στερείται σε γεύση, και σίγουρα θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια!"


Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και μαρμελάδα


Υλικά:
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
500 γρ. κρέμα γάλακτος
3/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 πακέτου μπισκότα
Μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση: 
Βάζετε σε μεγάλο μπολ και χτυπάτε το γιαούρτι, την κρέμα και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ωραίο πηχτό μείγμα. Περνάτε τα μπισκότα από το multi.
Σε όμορφα μπολ βάζετε 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα βάζετε μερικές κουταλιές από την κρέμα.
Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τις στρώσεις μπισκότου-κρέμας και τελειώνετε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες. Σερβίρετε.




Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ μους λεμόνι και φράουλες

Υλικά:
Για τη βάση:

300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα του εμπορίου
Λίγο σιρόπι λεμονιού κρύο (1 φλιτζάνι νερό βρασμένο με τη ζάχαρη και τον χυμό από ένα λεμόνι για 5 λεπτά)

Για τη μους:

1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
400ml κρέμα γάλακτος
150ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια

Για τη διακόσμηση:

Λίγο μαρμελάδα λεμόνι
Μερικές φράουλες

Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) για 7-10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προσθέτετε το ξύσμα και μετά τον χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα. Στρώνετε τα σαβαγιάρ στον πάτο του ταψιού και τα βρέχετε λίγο με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Απλώνετε από πάνω τη μους λεμονιού και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει. Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας το με κομματάκια από φρέσκες φράουλες και λίγη μαρμελάδα λεμόνι.

*Εκτός από μαρμελάδα λεμόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φράουλα.

Συνταγή: mytaste.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν θα δημοσιεύονται κακόβουλα ή υβριστικά σχόλια