Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε ιδέες και ευρύτερες εκπαιδευτικές πληροφορίες για την προσχολική εκπαίδευση.
Καλώς ήλθατε!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

10 νόστιμα σπιτικά σνακ για το σχολείο


Πόσα τοστ πια να φάει ένα παιδί; Πάρτε μερικές ιδέες από τις παρακάτω εύκολες και γρήγορες συνταγές που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

Muffins με μπανάνα και καρύδια

Υλικά:
200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
540 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι μαλακό
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. κανέλα, σκόνη
3 γρ. αλάτι
50 γρ. σταφίδα μαύρη
80 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα
βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, τη μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τα «στερεά» υλικά σιγά-σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προτού προσθέσετε την επόμενη δόση. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μίγμα, αλλά όχι παραπάνω. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Τοποθετείτε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο τα muffins, τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγο και τα αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Συνταγή εμπνευσμένη από την ιστοσελίδα www.yiannislucacos.gr.

Μπάρες δημητριακών με βερίκοκο και σοκολάτα


Υλικά (για 6 μπάρες)
1 ½ κούπα αποξηραμένα βερίκοκα
½ κούπα ωμά, ψημένα αμύγδαλα
2 κ.σ. τριμμένη και ψημένη καρύδα
Χοντρό αλάτι
12 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Βάλτε στο μούλτι τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, τη μία κουταλιά καρύδα και μία τσιμπιά αλάτι και «χτυπήστε» τα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι και πιέστε το καλά με τα δάχτυλα. Ρίξτε από πάνω τη σοκολάτα και την υπόλοιπη καρύδα.
Μεταφέρετε το ταψάκι στο ψυγείο και αφήστε το εκεί για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά. Στη συνέχεια κόψτε το σε έξι λωρίδες ώστε να προκύψουν έξι μπάρες.

Ρολάκια τόνου



Τυλίξτε τόνο από κονσέρβα (σε νερό) σε αραβικές πίτες μαζί με λίγο σέλερι, μαρούλι και μαγιονέζα ή με όποιον άλλον συνδυασμό προτιμάτε (π.χ. λάχανο, καρότο και λίγο λεμόνι ή αγγούρι και ντομάτα), κόψτε τις σε ρολάκια και τοποθετήστε τις σε τάπερ.

Σαλάτα με ζυμαρικά


Περίσεψαν πένες ή κοχυλάκια από την προηγούμενη μέρα; Αναμείξτε τα με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και μουστάρδα, προσθέστε λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό, ανοίξτε μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια ή και καλαμπόκι, τα οποία θα έχετε στραγγίξει καλά και γαρνίρετε με παρμεζάνα. Τοποθετήστε το σε τάπερ που κλείνει καλά.
Σε κρύα ζυμαρικά μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε ντοματίνια, φέτα, καθαρισμένες ελιές, λίγο άνηθο και παρθένο ελαιόλαδο, για μία πιο φρέσκια σαλάτα.

Πηγή: http://www.mama365.gr/11236/10-nostima-spitika-snak-gia-to-sholeio.html

          http://www.mama365.gr/6743/efkola-kai-grhgora-sholika-gevmata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν θα δημοσιεύονται κακόβουλα ή υβριστικά σχόλια