Στο ιστολόγιό μας θα βρείτε ιδέες και ευρύτερες εκπαιδευτικές πληροφορίες για την προσχολική εκπαίδευση.
Καλώς ήλθατε!

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Γρήγορη Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Νηστίσιμη, εύκολη και απολαυστική μηλόπιτα!

Για τη ζύμη
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
  • 5 μήλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ξηρούς καρπούς mix ( 50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα με φλούδα, +50 γρ. χοντροκομμένα καρύδια)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ ή 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη ζύμη
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το σπορέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για τη γέμιση
  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα μας.
  • Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα.
  • Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.
  • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα μας.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων μας.
  • Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
    Για τη μηλόπιτα
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
    • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τοποθετούμε κουταλιές κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι μας, δημιουργώντας το πρώτο στρώμα της πίτας μας.
    • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των μήλων μας να πάει παντού και από πάνω τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη σε κομμάτια.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τη φόρμα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Δεν θα δημοσιεύονται κακόβουλα ή υβριστικά σχόλια