Τα πιο εύκολα νηστίσιμα μπισκότα! Τραγανά και πεντανόστιμα!
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
80 ml χυμός πορτοκαλιού
200 ml ελαιόλαδο
2 στικ βανίλιας
1 κ.γ κακάο
1/3 κ.γ κανέλα
1/3 κ.γ κανέλα
1/3 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ μπέκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει
τη μαγειρική σόδα και έχει αφρίσει, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά
μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της.
Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ώστε να αρωματίσουν όλο το μείγμα.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα στικ βανίλιας.
Αναμειγνύουμε τα υλικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού και έπειτα
αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να γίνει η ζύμη μας μια μπάλα.
Κόβουμε το ζυμάρι στη μέση, κρατάμε το ένα μέρος στην άκρη και το άλλο το πασπαλίζουμε με κακάο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο.
Από κάθε ζυμάρι βανίλιας-κακάο πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς σε ίση ποσότητα
καθώς στη συνέχεια θα τα ενώσουμε για να γίνουν δίχρωμα.
Οι συγκεκριμένες αναλογίες αντιστοιχούν σε 28 μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
https://www.foodouki.com/nhstisima-mpiskota-kakao-vanilia
https://www.youtube.com/watch?v=SIdq0jPIHuo
τη μαγειρική σόδα και έχει αφρίσει, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά
μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της.
Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ώστε να αρωματίσουν όλο το μείγμα.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα στικ βανίλιας.
Αναμειγνύουμε τα υλικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού και έπειτα
αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να γίνει η ζύμη μας μια μπάλα.
Κόβουμε το ζυμάρι στη μέση, κρατάμε το ένα μέρος στην άκρη και το άλλο το πασπαλίζουμε με κακάο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο.
Από κάθε ζυμάρι βανίλιας-κακάο πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς σε ίση ποσότητα
καθώς στη συνέχεια θα τα ενώσουμε για να γίνουν δίχρωμα.
Οι συγκεκριμένες αναλογίες αντιστοιχούν σε 28 μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
https://www.foodouki.com/nhstisima-mpiskota-kakao-vanilia
https://www.youtube.com/watch?v=SIdq0jPIHuo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Δεν θα δημοσιεύονται κακόβουλα ή υβριστικά σχόλια